default_mobilelogo

 

 

Data

Śniadanie

Obiad
Podwieczorek

31.08.20

Płatki kukurydziane na mleku.

Chleb orkiszowy z masłem, kiełbaską i pomidorem. Herbata z cytryną.

Zupa jarzynowa.

Risotto w sosie pomidorowym.

Sok jabłkowy.

Chleb z masłem  z masłem, pastą mięsną i papryką.

Herbata owocowa.

1.09.20

Bułka z masłem,

szynką wiejską i rzodkiewką.

 Herbata z cytryną.

Zupa pomidorowa z makaronem.

Gulasz wieprzowy z warzywami. Ziemniaki

Buraczki z cebulką.

 Kompot owocowy.

Chleb graham z masłem i miodem.

Mleko.

2.09.20

Kasza manna na mleku.

Chleb dyniowy z masłem, pastą z makreli wędzonej i szczypiorkiem.

Herbata z dzikiej róży.  Banan.

Żurek z białą kiełbaską.

Makaron z serem w polewie truskawkowej.

Marchew tarta z jabłkiem.

Kompot.

Bułka z masłem,  jajkiem gotowanym,  pomidorem i rzodkiewką.

Herbata z cytryną.

3.09.20

Płatki owsiane na mleku.

Paluch z masłem.

Jogurt naturalny z brzoskwinią.

Herbata z cytryną.

Rosół z ryżem.

Filet z kurczaka. Ziemniaki.

Mizeria z ogórka zielonego i szczypiorku.

Sok wieloowocowy.

Kisiel z jabłkami.

Bułka maślana z masłem.

Herbata malinowa.

4.09.20

Płatki jaglane na mleku.

Chleb żytni z masłem, twarożkiem z ogórkiem zielonym.

Herbata z czarnej porzeczki. Arbuz.

Barszcz czerwony.

Paluszki rybne. Ziemniaki.

Surówka z selera, marchwi i jabłka.

Kisiel do picia.

Chleb Macieja z masłem, polędwicą drobiową i papryką

Kawa z mlekiem.

7.09.20

Płatki ryżowe na mleku.

Chleb orkiszowy z masłem, kiełbaską krakowską i rzodkiewką.

Herbata z cytryną.

Jeżyna.

Zupa jarzynowa z kuleczkami drobiowymi.

Jajko sadzone. Ziemniaki.

Sałata ze szczypiorkiem

 i jogurtem naturalnym.

Kompot. Budyń.

Chleb graham z masłem, paprykarzem domowym i szczypiorkiem.

Herbata z owoców leśnych.

 

8.09.20

Kasza kuskus na mleku.

Bułka kukurydziana z  masłem

 i szczypiorkiem. Serek wiejski.

Herbata owocowa. Ogórek zielony.

Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Kotlet mielony. Ziemniaki.

Surówka z czerwonej kapusty,

 jabłka i cebulki.

 Sok pomarańczowy.

Ryż zapiekany z jabłkiem

 w polewie jogurtowej.

Herbatka.

9.09.20

Płatki jęczmienne na mleku..

Chleb ze słonecznikiem, z masłem, pastą z dorsza wędzonego i ogórkiem kiszonym.

 Herbata z cytryną. Nektaryna.

Zupa fasolowa na żeberkach.

Pierogi leniwe.

Marchew tarta.

 Woda.

Bułka z masłem, szynką i rzodkiewką.

Herbata z żurawinowa.

Jabłko.

 

10.09.20

Kasza kukurydziana na mleku.

Rogal z masłem.

Jajecznica ze szczypiorkiem.

Herbata malinowa. Banan.

Zupa Neapolitańska.

Udko gotowane. Ziemniaki.

Sałata lodowa z koperkiem. Kisiel do picia.

Kasza manna z musem truskawkowym. Paluch maślany.

Herbata z cytryną.

11.09.20

Makaron zacierka na mleku.

Chleb dyniowy z masłem, pieczenią rzymską i szczypiorkiem.

Herbata z cytryną.

Pomidor.

Krupnik.

Kotlet rybny. Ziemniaki.

Surówka z ogórka kiszonego, marchwi i cebulki. Kompot

Chleb sojowy z masłem,

serem capri i pomidorem.

Herbata.

Sporządził:

  1. Mianowska.