default_mobilelogo

                           Jadłospis dekadowy 21.10 – 1.11.19 r.

Data

Śniadanie

Obiad
Podwieczorek

21.10.19

Płatki ryżowe na mleku.

Bułka z masłem, szynką i rzodkiewką. Herbata z cytryną. Winogron.

Zupa gulaszowa.

Jajko sadzone. Ziemniaki.

Sałata ze szczypiorkiem i śmietaną.

Budyń przedszkole. Kompot.

Jogurt pitny szkoła.

Chleb graham z masłem, pastą mięsną i pomidorem.

Kawa z mlekiem.

Marchew do chrupania.

 

22.10.19

Makaron zacierka na mleku.

Chleb dyniowy z masłem i szczypiorkiem. Serek wiejski.

Herbata z cytryną.  Nektaryna.

Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Schab pieczony w sosie własnym.

 Kasza jęczmienna.

Fasolka szparagowa zielona z wody.         .

Sok pomarańczowy. Jabłko.

Kisiel z owocami.

Bułka kukurydziana z masłem.

Herbata z cytryną.

23.10.19

Płatki owsiane na mleku.

Chleb orkiszowy z masłem, pastą z dorsza wędzonego i szczypiorkiem.

Herbata z cytryną.

Gruszka.

Zupa kalafiorowa z mięskiem drobiowym. Makaron z serem i cebulką.

Marchew tarta.

Kompot. Banan.

Bułka z masłem, wędliną

 i papryką.

Kawa Inka.

Jabłko.

 

24.10.19

Chałka z masłem.

Jogurt naturalny z bananem i truskawką.

Herbata z cytryną.

Zupa pomidorowa z ryżem.

Gulasz wołowy. Ziemniaki.

Mizeria z ogórka kiszonego, marchwi i cebulki. Sok wieloowocowy. Kiwi szkoła.

Racuszki z jabłkiem.

Herbata owocowa.

25.10.19

Kasza jaglana mleku.

Chleb słonecznikowy z masłem i  pastą jajeczną ze szczypiorkiem.

Herbata owocowa. Papryka.

Zupa jarzynowa.

Kulki rybne. Ziemniaki.

Surówka z buraka, pietruszki i marchwi.

Kisiel do picia.

Chleb z sezamem, masłem, twarożkiem z dżemem niskosłodzonym.

Herbata z cytryną.

Winogron.

28.10.19

Płatki jęczmienne na mleku.

Chleb żytni z masłem, wędliną

i rzodkiewką.

Herbata z cytryną. Banan.

Zupa ziemniaczana.

Karczek z kapustą. Ziemniaki

Kompot. Pomarańcz.

Bułka dyniowa z masłem, pasztetem drobiowym

Herbata malinowa. Pomidor.

29.10.19

Musli na mleku.

 Chleb z soją,  z masłem i pomidorem. Twarożek.

Herbata z pigwy i truskawki. Winogron.

Krupnik z kaszą pęczak.

Kotlet mielony. Ziemniaki.

Marchew z groszkiem.

Sok z czarnej porzeczki. Gruszka.

Budyń. Paluch z masłem.

 Herbata z cytryną.

30.10.19

Kasza manna na mleku..

Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą z makreli wędzonej i ogórkiem kiszonym.

 Herbata z cytryną. Arbuz.

Zupa fasolowa.

Makaron z serem i musem jabłkowym.

Marchew tarta. Kompot.

Kiełbaska śląska na gorąco.

Bułka z masłem.

Herbata z owoców leśnych.

31.10.19

Kasza kuskus na mleku.

Rogal z masłem i miodem.

Herbata owocowa.

Gruszka.

Zupa Neapolitańska.

Udko. Ziemniaki.

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy rzodkwi i szczypiorku. Sok wieloowocowy. Banan.

Placki ziemniaczane

z jogurtem i śmietaną.

Herbata.

 

1.11.19

 

Święto Zmarłych