default_mobilelogo

Jadłospis dekadowy 2.03 – 13.03.20 r.

Data

Śniadanie

Obiad
Podwieczorek

2.03.20

Płatki ryżowe na mleku.

Chleb orkiszowy z masłem, szynką wiejską i rzodkiewką.

 Herbata z cytryną. Winogron.

Zupa jarzynowa.

Łazanki.

Sok pomarańczowy. Banan.

Chleb słonecznikowy z masłem, pasztetem drobiowym i pomidorem.

Kakao.

 

3.03.20

Kasza jaglana na mleku.

Chleb sojowy z masłem, twarożkiem i rzodkiewką.

Herbata żurawinowa. Pomarańcz.

Zupa ogórkowa.

Kotlet schabowy. Ziemniaki.

Buraczki z cebulką.

Kompot. Jabłko.

Sałatka z makaronu ryżowego, fasolki czerwonej, ogórka zielonego i kukurydzy. Chleb graham z masłem.

Herbata.

4.30.20

Kasza kukurydziana na mleku.

Chleb dyniowy z masłem, pastą z makreli wędzonej i szczypiorkiem.

Herbata z cytryną.

Papryka.

Zupa gulaszowa.

Pierogi leniwe. Marchew tarta.

Kompot. Mandarynka.

Chleb wiejski z masłem, pieczenią rzymską i rzodkiewką.

Herbata owoce leśne.

5.03.20

Płatki owsiane na mleku.

Chleb królewski i masłem.

Jogurt naturalny z bananem.

Herbata z czarnej porzeczki.

Żurek z jajkiem.

Filet z indyka duszony w warzywach.

 Ryż. Fasolka szparagowa z wody.

Woda. Pomarańcza.

 

Chleb z masłem, pomidorem, rzodkiewką, sałatą i szczypiorkiem.

Kawa Anatol z mlekiem.

6.03.20

Makaron zacierka na mleku.

Chleb z sezamem, masłem i papryką. Parówki z szynki na gorąco. Herbata z cytryną. Marchew do chrupania.

Barszcz czerwony.

Kotlet rybny. Ziemniaki.

Surówka z pory, marchwi i jabłka.

Kompot wiśniowy. Kiwi - szkoła.

Budyń.

 Bułka wieloziarnista z masłem.

Herbata malinowa.

9.03.20

Kasza manna  na mleku.

Chleb słonecznikowy z masłem, wędliną i rzodkiewką.

Herbata z cytryną. Jabłko.

Zupa fasolowa z kiełbaską.

Jajko sadzone. Ziemniaki. Mizeria z ogórka zielonego i szczypiorku.

Sok. Szkoła jogurt pitny.

Chleb z sezamem, z masłem, serkiem almette i pomidorem.

 Herbata z dzikiej róży.

Gruszka.

 

10.03.20

Musli na mleku.

Chleb z soją z masłem i szczypiorkiem.  Serek wiejski.

Herbata z pigwy i truskawki.

Kiwi.

Kapuśniak ze słodkiej kapusty.

Sztuka mięsa w sosie ziołowym.

 Kasza jęczmienna. Surówka z ogórka kiszonego, marchwi i cebulki.

Woda do picia. Jabłko.

Galaretka owocowa.

Bułka grahamka z masłem.

Herbata z cytryną.

11.03.20

Płatki kukurydziane na mleku..

Chleb z orkiszowy z masłem,

pastą z makreli wędzonej i ogórkiem kiszonym.

 Herbata z cytryną. Banan.

Zupa gulaszowa.

Makaron z serem w polewie truskawkowej. Marchew tarta.

Kompot wiśniowy. Mandarynka.

Bułka z  masłem.

Sałatka z ryżu, fileta z kurczaka, kukurydzy i ogórka zielonego.

Herbata malinowa.

Pomidor.

12.03.20

Kasza kuskus na mleku.

Chleb dyniowy z masłem, pastą jajeczną i rzodkiewką.

Herbata z czarnej porzeczki.

Winogron.

Zupa Neapolitańska.

Kotlet pożarski. Ziemniaki.

Mizeria z ogórka zielonego i szczypiorku.

Sok jabłkowy. Banan.

Kasza manna z polewą owocową.

Bułka z masłem.

Herbata z cytryną.

 

13.03.20

Ryż na mleku.

Chleb żytni 100 % z masłem, pasztetem białym, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Herbata z cytryną. Gruszka.

Krupnik.

Filet z miruny z piecza. Ziemniaki.

Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i natki pietruszki.

Kompot. Pomarańcza.

 

Bułka dyniowa z masłem, twarożkiem na słodko.

Herbata żurawinowa.

Sporządził : K.Mianowska.