default_mobilelogo

 

Jadłospis dekadowy 16.05 – 27.05.2022 r.                             

Data

Śniadanie

Obiad
Podwieczorek

16.05.2022

Chleb Królewski z masłem, serem żółtym mozzarella i pomidorem.

Kakao naturalne na mleku.

Winogrono ciemne.

Zupa selerowa z natką pietruszki.

Łazanki z kiełbasą śląską. Woda. Gruszka.

Sok pomarańczowy 100% szkoła.

Koktajl owocowy na bazie maślanki.

Ciasteczka owsiane wyrobu własnego.

17.05.2022

Jaglanka na mleku

Chleb żytni 100%/z masłem, pastą z dorsza i szczypiorkiem.

Herbata z cytryną.

Arbuz.

Domowy rosół z ryżem.

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym.

Ziemniaki puree. Surówka z buraka gotowanego, ogórka kiszonego i cebuli. Sok jabłkowy. Banan.

Bułka grahamka z masłem i twarożkiem na słodko.

 Kawa Anatol.

Jabłko.

18.05.2022

Makaron nitki na mleku.

Chleb orkiszowy z masłem,

sałatą zieloną, pieczenią rzymską i papryką. Herbata truskawkowa.

Ogórek zielony.

Zupa węgierska z karkówką.

Pierogi leniwe oprószane złocistą bułką tartą.

Marchew z jabłkiem i gruszką. Woda.

 

Chleb wiejski pszenny z masłem pasztecikiem mięsno-warzywnym wyrobu własnego.

Herbata. Melon.

19.05.2022

Chleb graham z masłem, rzodkiewką ,i szczypiorkiem.

Jajecznica.

Bawarka. Kalarepa.

Zupa porowo – ziemniaczana.

Kaszotto( kasza pęczak, filet z kurczaka, kukurydza, marchew, fasolka szparagowa.

Kompot truskawkowo- jabłkowy. Kiwi.

Jogurt pitny szkoła.

Naleśniki z serem i dżemem niskosłodzonym. Herbata malinowa.

20.05.2022

Płatki ryżowe na mleku.

Chleb kukurydziany z masłem,

kiełbasą żywiecką i ogórkiem zielonym. Herbata z cytryną.

Banan.

Barszcz czerwony z jajkiem.

Filet z miruny saute. Ziemniaki .Pomidor z cebulką.

Sok Maciejowy Sad.

Jabłko.

Chleb z nasionami lnu, masłem, pasztecikiem z filet a kurczaka i rzodkiewką.

Kakao naturalne na mleku.

23.05.2021

Owsianka na mleku.

Chleb fitness z masłem, szynką z beczki i rzodkiewką.

Herbata wieloowocowa.

Jabłko.

Zupa dyniowa z ziemniakami.

Gulasz drobiowy. Kasza kuskus. Fasolka szparagowa zielona na parze.

Kompot wiśniowo- jabłkowy. Pomarańcza.

Ciasto maślankowe z rabarbarem.

 (Wyrób własny)

Herbata z cytryną.

24.05 2021

Makaron gwiazdka na mleku.

Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą z makreli wędzonej i szczypiorkiem.

Herbata z cytryną.

Marchew do chrupania.

Krupnik z mięskiem drobiowym.

Karczek pieczony w sosie własnym.

Ziemniaki.

Sałata lodowa z ogórkiem zielonym i rzodkiewką. Woda .Banan.

Chleb słonecznikowy z masłem szynką alpejską i pomidorem.

Mleko. Pomarańcza.

25.05.2021

Weka pszenna z masłem i papryką

Parówka z szynki 100% na gorąco.

Kawa Inka. Kiwi.

Żurek Staropolski.

Makaron świder z twarogiem w polewie jagodowej.

Surówka z selera, marchwi i jabłka .Woda.

Chleb z nasionami sezamu ,masłem, kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym. Herbata.

26.05.2021

Kasza manna na mleku.

Chleb z nasionami dyni, masłem, sałatą zieloną ,pomidorem, rzodkiewką, papryką i szczypiorkiem.

Bawarka. Banan.

Zupa Neapolitańska z natką pietruszki.

Kotlet jajeczny. Ziemniaki puree .Buraczki z cebulką. Sok 100%.

Mus owocowy.

Domowa pizza z szynką i serem

wyrobu własnego.

Herbata z cytryną.

27.05.2021

Bułka maślana z masłem.

Jogurt naturalny z dodatkiem musu owocowego. Herbata miętowa.

Rzodkiewka do chrupania.

Zupa ogórkowa.

Kotlet rybny pieczony. Ziemniaki. Surówka z białej kapusty i kopru.

Woda. Gruszka.

Chleb Macieja z masłem, pieczenią rzymską i papryką żółtą. Kawa Anatol.

Winogrono.

 

 

 

Intendent zastrzega sobie możliwość zmian w jadłospisie.

 

Sporządził: J.Antoszczuk